eHealth

EHealth leidt tot meer eigen regie voor cliënten en efficiëntere zorg. Wij zorgen dat eHealth onderdeel wordt van het dagelijks handelen van uw zorgprofessionals.

Wat is eHealth?

EHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, met name internet-technologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of verbeteren. Cliënten en zorgprofessionals kunnen zo via digitale apparaten diagnoses stellen, uitslagen communiceren en informatie inzien en uitwisselen. Domoticatoepassingen als beeldschermzorg en leefstijlmonitoring zijn voorbeelden van eHealth. Maar bijvoorbeeld ook elektronische clientendossiers (ECD’s). eHealth draagt bij aan betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg en leidt tot meer eigen regie voor cliënten.

Online contact en diagnosestelling met en door zorgverleners is een efficiënte manier van zorgverlening. Niet voor niets stimuleert de overheid eHealth in de zorg. Het is belangrijk dat zorginstellingen met behulp van eHealth en domotica cliënten toegang geven tot hun eigen medische gegevens. Dit bevordert niet alleen de transparantie maar ook het contact tussen cliënt en zorgprofessional. Zo krijgt de cliënt de juiste zorg. 

Karen Jansen Dirk Lukkien Johan Vesseur Johan van der Leeuw Doortje Boshuizen Lotte Cornelisse Lisa Abdel Alim Sanne van der Weegen Sandra Suijkerbuijk Henk Herman Nap Liesbeth van den Berg

Onze adviseurs binnen eHealth